Hoppa till huvudinnehåll

Tappara till semifinal

Arkivbild tomas pihal

Tappara är klart för semifinal i ishockeyligan. Tappara besegrade Pelicans med 2-1 i den sjätte kvartsfinalen och avancerar vidare med 4-2 i matcher.

Tappara tog ledningen i matchen efter 15 spelade minuter efter mål av Jukka Vuotilainen. Pelicans kvitterade till 1-1 då tio minuter återstod av den tredje perioden. Joonas Alanne gjorde mål på passning av Vili Sopanen och Jan Latvala.

Några fler mål blev det inte under ordinarie speltid och matchen fick avgöras i förlängning. Väl där var det Tappara som var det starkare laget. Ville Nieminen avgjorde 46 sekunder in i förlängningen.

Tappara är därmed klart för semifinal efter 4-2 i matcher.

JYP och Blues kvitterade

JYP tog sin tredje raka seger över SaiPa och kvitterade matchserien till 3-3. JYP vann med hela 5-2. Redan i början på den andra perioden var matchen avgjord då JYP ledde med 5-1. SaiPa fick in ett reduceringsmål i slutet på matchen men nu väntar en sjunde och avgörande match på måndag.

Även Blues kvitterade sin matchserien till 3-3 mot Lukko. Blues tog ledningen i matchen då två sekunder återstod av den första perioden. Tomi Sallinen satte 1-0 på passning av Miro Aaltonen och Jussi Makkonen.

Fyra minuter in i den andra perioden kvitterade Lukko efter mål av Aaron Gagnon. Efter 60 spelade minuter var ställningen fortfarande 1-1 och även den här matchen fick avgöras i förlängning.

Med fyra minuter kvar av den första förlängningsperioden avgjorde Eetu Pöysti för Blues och nu vänter en sjunde och avgörande match.

Resultat:

Pelicans - Tappara 1-2 e.fö.

Tappara till semifinal

JYP - SaiPa 5-2

3-3 i matcher

Blues - Lukko 2-1 e.fö.

3-3 i matcher

Läs också

Nyligen publicerat - Sport