Hoppa till huvudinnehåll

HS: Stödet för Nato har ökat

Natohögkvarteret i Bryssel. Bild: JULIEN WARNAND/EPA nato högkvarter i bryssel

Enligt Helsingin Sanomat stöder 22 procent av finländarna ett finländskt Nato-medlemskap. Stödet har under en månad ökat med 4 procentenheter.

En majoritet av finländarna är ändå emot ett medlemskap, 59 procent uppgav att de inte vill att Finland ansluter sig till alliansen. För en månad sedan var motsvarande procent 64.

Teija Tiilikainen, direktör vid utrikespolistiska institutet, säger till Helsingin Sanomat att det troligtvis är krisen i Ukraina samt en ökad försvarspolitisk diskussion som har lett till förändringen. Hon tror att situationen för många kan frambringa sorgliga minnen från kriget eller kalla kriget.

Informationen grundar sig på en undersökning gjord av Helsingin Sanomat och TNS-gallup. Enkäten bestod av 1002 telefonintervjuer. Felmarginalen är tre procentenheter.

  • SVT-chef avgår efter anklagelser om sexuella trakasserier

    Anklagelserna kom fram under #MeToo-kampanjen.

    En SVT-chef som anklagas för sexuella trakasserier säger upp sig med omedelbar verkan. SVT ska också polisanmäla chefen, till följd av uppgifter som kommit fram i en intern utredning.

  • Tiotals döda i två moskéattacker i Afghanistan

    Minst 39 dödades i en attack mot en shiamoské i Kabul.

    Över 70 människor har dödats i två separata attacker mot moskéer i Afghanistan. En attack mot en shiamoské i Kabul dödade åtminstone 39, medan en annan attack mot en sunnimoské i centrala Afghanistan krävde minst 33 dödsoffer.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes