Hoppa till huvudinnehåll

El till reapris i Jakobstad

elledningar
elledningar Bild: Yle/Markku Hautala elöverföring

Elpriserna sänks i Jakobstad med 15 procent. De sänkta priserna gäller från maj till slutet av augusti.

Börspriset på el har sjunkit den senaste tiden och legat stabilt och det är en anledning till att Jakobstads Energiverk nu går in för en sänkning under fyra månaders tid. Det låga börspriset på el ledde tidigare till att Alholmens Kraft i Jakobstad inte har den större pannan i användning eftersom det inte lönar sig ha igång den med nuvarande elpriser.

Henrik Snellman
Henrik Snellman Henrik Snellman Bild: Yle/Markku Hautala elöverföring
- Det här är en kampanj men det handlar om att våra egna kunder skall få billigare el. Vi följer kontinuerligt med läget och när hösten kommer gör vi en ny bedömning, säger tf vd:n på Jakobstads Energiverk, Henrik Snellman.