Hoppa till huvudinnehåll

Riksdagen vill ha EU-utredning nu

Vem vill du att ska jobba här?
Vem vill du att ska jobba här? riksdagen

Riksdagen kräver i skarpa ordalag att regeringen specificerar sin EU-politik.

Riksdagens EU-utskott stora utskottet krävde på onsdagen att regeringen kommer med en väl underbyggd, klar analys av nuläget som klargör vilka mål regeringen har då det gäller kommissionens kommande program. Utredningen vill utskottet ha utan dröjsmål och senast före slutet av april.

Utskottet är missnöjt med den EU-redogörelse regeringen gav i fjol. Enligt utskottet var var det närmast en uppräkning av av olika planer som snart slutförs. På inget sätt tillräckligt för att trygga EU:s trovärdighet och handlingsförmåga i framtiden.

Utskottet efterlyser också en bred debatt om Finlands strategiska mål, både i offentligheten, i riksdagens plenisal och offentliga utfrågningar i utskotten.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes