Hoppa till huvudinnehåll

Nu är "Sheriffen" också tränare

Vi känner honom som "oxen", "ikonanfallaren", "sheriffen". Han som spelade fotboll mer med kraft än med stil. Nu är han tränare för FC Honka, men vem är Shefki Kuqi - tränaren egentligen?

Söndagen den 6 april sparkar den inhemska fotbollsligan för herrar igång. Ett i sammanhanget nytt men för finländarna välbekant ansikte har intagit tränarposition i FC Honka, nämligen Shefki Kuqi.

Kuqi har utbildat sig vid tränarakademier i Storbritannien, där han också har tillbringat största delen av sin karriär. I mitten av mars avlade han A-licensen för tränare, men ännu krävs två års utbildning för att få Prolicensen.

- De här kurserna och licenserna är bara en lapp du måste ha, knappast gör det dig till en bra tränare. Klart man lär sig något, men jag tror att det viktigaste är att använda sin egen logik och det man lärt sig under sin karriär, säger Kuqi.

I klippet avslöjar Roni Porokara, Mehmet Hetemaj, Jonas Levänen och Nnaemeka Anyamele glimtar av Shefki som tränare.


Hör Shefki Kuqis egna tankar om sitt tränarskap och hur det är att byta roll från spelare till tränare i Sportmagasinet tisdagen den 8 april kl. 21.00 i Yle Fem. Möt då också brottningsmedaljören Petra Olli och tennisspelande eftisbarn i Åbo.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport