Hoppa till huvudinnehåll

Rask och Boston åkte på förlust

Detroit gör mål.
Tomas Jurco klämmer in det kvitterande 2-2-målet mot Boston. Detroit gör mål. Bild: AFP / Lehtikuva jurco

Tuukka Rask kunde inte stoppa Detroit Red Wings, som kämpar för de sista Wild card-platserna till slutspelen i NHL. Detroit, som drabbats hårt av skador, var bättre med 3-2.

Boston Bruins har redan säkrat sin slutspelsplats, men Detroit Red Wings är ännu i farozonen för att missa chansen att kamma hem Stanley Cup för första gången sedan våren 1990. Det ryktades ännu före matchen att knäskadade Pavel Datsyuk skulle ha spelat, men ryska puckmagikern fick inte lov att spela.

Datsyuk har inte tränat med laget på flera veckor och ännu på lördagen hette det att centern skulle tvingas vänta åtminstone en vecka till, men ett desperat Red Wings, som också spelar utan bland andra kaptenen Henrik Zetterberg, ville lyfta in Datsyuk till uppsättningen igen.

Finskt starka Anaheim Ducks tog en rutinerad vinst över Edmonton Oilers. Vinsten var lagets 50:e för säsongen, vilket är rekord för Anaheim. Corey Perry stod för två mål och en assist då Anaheim var bättre med 3-2. Perry har nu stått för 41 mål under grundserien i NHL. Saku Koivu och Teemu Selänne var med i uppsättningen, men stod inte för poäng. Backen Sami Vatanen vilade.

NHL-resultat:
Ottawa – NY Islanders 2-1
Detroit – Boston 3-2

BOS Rask 17/20
Anaheim – Edmonton 3-2
Los Angeles – Phoenix 4-0

Läs också

Nyligen publicerat - Sport