Hoppa till huvudinnehåll

Tipsa oss: Var finns olagliga soptippar i huvudstadsregionen?

Invid en väg i Stensböle finns en olaglig soptipp.
Ilpo Kuronen vid Naturförbundet har fotat en olaglig soptipp i Stensböle. Invid en väg i Stensböle finns en olaglig soptipp. Bild: Ilpo Kuronen olaglig soptipp

Yle Huvudstadsregionen vill ha din hjälp för att kartlägga var det finns så kallade olagliga soptippar i huvudstadsregionen.

Med en olaglig soptipp menar vi en plats, t.ex. en skogsdunge, dit folk dumpat tv-apparater, tvättmaskiner, bildäck, trasiga möbler eller annat avfall. Vårt mål är att samla in så många observationer som möjligt.

Kartläggningen gäller nedskräpade platser i Helsingfors, Vanda, Esbo, Grankulla och Kyrkslätt. Utgående från era observationer gör vi upp en karta där man ser var det finns olagliga soptippar och rapporterar kring temat.

För att delta i kartläggningen ska du svara på frågorna nedan.

OBS! Vi publicerar inte ditt namn eller dina kontaktuppgifter men kan behöva uppgifter för att få mera information gällande ditt tips. Om du har möjlighet får du gärna skicka bilder på det nedskräpade området till rose-marie.sundstrom@yle.fi.

Var ligger platsen? Ge en så exakt beskrivning som möjligt.