Hoppa till huvudinnehåll

En längtan efter mer av Gud

Andaktstalare Markus Linde, Vasa
Andaktstalare Markus Linde, Vasa Bild: Ken Kackur sbfu

Jag heter Markus Linde jag är en ung man med en längtan efter mer av Gud.
Född i Sverige, bott i Finland i drygt 3 år och trivs bra här. Uppväxt i svensk frikyrkomiljö med en trygg familj på 5 personer. Växt upp på både små lantbruks- och industriorter.

Trots att jag ännu är ung så har jag gått igenom mycket i mitt liv, för mycket för att kunna förneka det, det där att Gud finns och att Jesus vandrat med mig. För om inte så är fallet skulle jag varit död idag. Med mina erfarenheter har jag kommit till att jag numera skall bära hjärtat på skjortärmen. Det finns ingen kamp som är så svår som att tro att man är den ende som kämpar, så därför vill jag bära hjärtat på skjortärmen, dela det jag kämpat med men kommit igenom med hjälp av min tro. Jag vill göra det för att vi lever i en kultur där man har svårt att öppna sig för andra, man vill inte lägga sina bekymmer på någon annan. Men Jesus sa att vi skulle lägga våra bekymmer på honom och om jag som kristen skall följa honom så vill jag också kunna ta del av dina bekymmer för att kunna dela bördan med dig, så att vi tillsammans kan lägga den vid Jesu kors, som syskon, bröder och systrar.

Mina andakter handlar på sätt och vis om att vårda relationen med Jesus och om att kunna se hur hans närvaro kan påverka våra liv på bästa sätt, även om saker är svåra, även om vi själva känner oss brutna. De handlar om att Gud alltid har en plan.

”Kom till mig, alla ni som arbetar och bär på tunga bördor så skall jag ge er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, ty jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då skall ni finna ro för era själar. Ty mitt ok är milt, och min börda är lätt."
- Matt 11:28-30

foto: Ken Kackur

Läs också

Tro

Nyligen publicerat - Tro