Hoppa till huvudinnehåll

Jeglertz: ”Vi kan mycket väl vara förhandsfavoriter”

I lördagens bortamatch i VM-kvalet mot Ungern var Finland starkare med siffrorna 4-0. Allt annat än en ny trepoängare skulle vara en missberäkning då lagen möts på nytt på torsdag.

Finland har inlett VM-kvalet med fyra segrar på lika många matcher. I Ungern mäktade damlandslaget med hela fyra fullträffar vilket inte sker varje dag. Nu gäller det att ladda om då nya viktiga kvalpoäng står på spel på torsdagen i Helsingfors.

-Vi kan mycket väl vara förhandsfavoriter. Det har vi även varit tidigare. Avgörande är hur vi hanterar situationen, säger chefstränaren Jeglertz ett par dagar före hemmamatchen.

Nere i Ungern stod Örebroanfallaren Sanna Talonen för tre av Finlands fyra fullträfar. Landslagets nya taktik med två forwards istället för en verkar bära frukt.

-Jag tycker det passar mig bra att spela med två anfallare. Så gör vi även i klubblaget, säger Talonen som i vår inleder sin sjätte säsong i Damallsvenskan.

-Sanna är en forward som får mer ut av sitt spel då vi använder oss av två anfallare, konstaterar Jeglertz.

Överlag efterlyser Finlands chefstränare nya offensiva krafter inom den finländska damfotbollen.

-För många lag i Finland utbildar bara en forward per lag. Vi måste få fram fler renodlade anfallare.

Torsdagens hemmamatch i VM-kvalet mot Ungern börjar kl. 18 och sänds direkt i TV2 med svenskspråkigt referat av Antti Koivukangas.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport