Hoppa till huvudinnehåll

Biskopen visiterar Väståboland

biskop björn vikström
biskop björn vikström Bild: YLE björn vikström

Borgå stifts biskop Björn Vikström besöker under fem dagar Väståbolands svenska församling.

Biskopsvisitationen pågår lite längre än normalt, faktiskt rekord för Vikström, men den görs just för att fem gamla församlingar har gått samman. Biskopen vill besöka alla delar för att höra hur samarbetet löper.

Vikström granskar visserligen verksamheten, så som det förr gjordes under biskopsvisitationer, men numera handlar det också om att ge råd och att förebygga eventuella problem inom församlingen. Biskopen gör årligen 4-5 biskopsvisitationer.

På onsdagen träffar biskopen och hans följe församlingsanställda och församlingsmedlemmar i Nagu; på torsdag Houtskär och Norrskata; på fredag Iniö; på lördag hålls visitationsstämma i Pargas; och på söndag avslutas visitationen med gudstjänst och kyrklunch i Korpo.

Björn Vikström har tidigare erfarenhet av Åboland genom att han i 15 år var kaplan i Kimito, och via de skriftskoleläger som Borgå domkyrkoförsamling höll i Houtskär, där han själv gick i skriftskola och också var hjälpledare.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland