Hoppa till huvudinnehåll

Demba Ba matchvinnare för Chelsea

Inhopparen Demba Ba var matchhjälten då Chelsea besegrade Paris Saint Germain med 2-0 och avancerade till semifinal i Champions League i fotboll.

PSG hade vunnit det första mötet med 3-1 och såg länge ut att vara på väg mot sin första semifinal sedan 1995. I den 87:e minuten steg Ba fram och styrde från närhåll in 2-0-målet och Chelsea gick därmed till semifinal tack vare fler gjorda mål på bortaplan.

Chelsea hade tagit ledningen i den 32:a minuten efter ett mål av inhopparen Andre Schürrle. Tysken ersatte Eden Hazard redan i den 17:e minuten och var en av de mest framträdande spelarna under tisdagskvällen.

I början av andra halvleken träffade Chelsea två gånger ribban, men ju längre halvleken pågick desto bättre såg PSG ut att ha matchen under kontroll. PSG:s stjärnforward Zlatan Ibrahimovic spelade inte på grund av skada och hans ersättare Edinson Cavani missade två målchanser i slutskedet av matchen.

Demba Bas fullträff i slutskedet innebar att Chelseas tränare Jose Mourinho aldrig misslyckats med att ta sitt lag från kvartsfinal till semifinal i Champions League. Mourinho är samtidigt den första tränaren genom tiderna att nå semifinalskedet i Champions League åtta gånger.

Läs också: Mourinho: Jag är lycklig
Läs också: Dortmund nära skräll

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport