Hoppa till huvudinnehåll

Fotbollsmästarna i kulisserna

Tränare Boströms 7 dagar
Tränare Boströms 7 dagar Bild: Kinoproduction Oy tränare boströms 7 dagar

Sixten Boström, huvudtränare för Helsingforslaget HJK, har det yttersta ansvaret för hur laget presterar. Alla förväntar sig guld - ett mål man inte kan nå utan kontinuerligt jobb inför varje match. Vi följer honom från avblåsning i bortamatchen mot FC Lahti till avslutad hemmamatch mot TPS

Mellan matcherna leder Boström träningen av den 25 man starka truppen, som inbegriper individuella träningar och råd med lagets nyckelspelare - sådana som Boström själv har varit med att välja till laget vid ligastarten. Han analyserar motståndarna och hur slutsatserna påverkar träningen och speltaktiken.

Vad händer strax före matchen i omklädningsrummet? Vilka råd ger han spelarna under matchen? Programmet är en studie om en fotbollstränares arbetsvecka och om arbetet före, under och efter en match.

Dok: Tränare Boströms 7 dagar
Yle Fem fredag 11.4.2014 kl. 20.00 (repris söndag 13.4.2014 kl. 15.05)
30 dagar på Arenan efter sändning

Regi: Claes Olsson
Produktion: Kinoproduction Oy, 2014