Hoppa till huvudinnehåll

Juuso Ikonen fortsätter i Jyp

Juuso Ikonen
Juuso Ikonen får en ny chans i Jyp. Juuso Ikonen Bild: Yle juuso ikonen

Ishockeyligalaget Jyp har förlängt kontrakten med anfallaren Juuso Ikonen och backen Mikko Viitanen. Juniorvärldsmästaren Ikonen kom till Jyväskylä mitt under den gångna säsongen men lyckades inget vidare.

Ikonen inledde säsongen i Blues men hamnade i onåd i Esbo och flyttade till Jyp, där 19-åringen endast samlade poängen 0+8 på 34 grundseriematcher. I slutspelet, där Jyp föll ut i kvartfinal mot SaiPa, noterades Ikonen för två poäng (1+1).

– Ikonen har en minst sagt stormig säsong bakom sig och vi tror starkt på att Juuso nästa säsong kan ta många Jyp-steg framåt och hjälpa laget med all den potential som han besitter, säger vd Kari Tyni på klubbens webbplats.

För Mikko Viitanen, 32, blir nästa säsong redan hans sjunde i Jyp. Han har bland annat vunnit två FM-guld med klubben.

Båda kontrakten lyder för ett år. Sammanlagt har Jyp nu 25 spelarkontrakt för nästa säsong.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport