Hoppa till huvudinnehåll

Skämtrock ikväll, imorgon och för evigt nästan

Lasse Grönroos och Joakim Rundt granskar Skämtrock i kvällens Fokus på
Lasse Grönroos och Joakim Rundt i roliga munderingar. Lasse Grönroos och Joakim Rundt granskar Skämtrock i kvällens Fokus på Bild: Yle Skämt,Lasse Grönroos,skämtrock

Vad får en aspirerande musiker att dra på sig lösskägg, plasthjälm och sjunga med tok-pitchad röst istället för att bara försöka göra "vanlig" musik?

Ryyd från humorkombon Bat & Ryyd konstaterar att skämtrock är Världens Svåraste Gren. Så varför överhuvudtaget kombinera prutthumor med musik?

Lasse Grönroos och Joakim Rundt letar efter svar i en djungel av buskishumor i replokaler, backstage, på gig och testar till och med på musikgrenen själva. I bubbelpool och fotostudio.

De möts av onykterhet, svammel, fniss och oförverkligade drömmar och finner just inga svar. Men de kommer till en stor konklusion. Medverkande är bland andra Sean Banan, Rednex, Bat & Ryyd, Pizza Enrico och Aarne Tenkanen.

Du hittar serien via rutan till höger.

Och i Fokus på Skämtrock i radio Vega ikväll efter nyheterna 21.00 spelar Grönroos, Rundt och X3Ms Johan Lindroos enbart musik som öppet seglar under humorflagg. Hur kul är den sist och slutligen?

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje