Hoppa till huvudinnehåll

Bibborna i landskapet får pengar

Bild: Yle/Monica Forssell kimito biblioteket

Bibliotek i Egentliga Finland får statliga pengar för att utveckla sin verksamhet.

Pargas stadsbibliotek får totalt 30 000 euro för att utveckla nättjänsten Blanka. Dessutom får biblioteken i Pargas sammanlagt 10 500 euro för andra utvecklingsprojekt. Pengarna ska bland annat användas för att rusta upp biblioteken på Utö och i Iniö och för att ordna ett evenemang för barn i biblioteket i Pargas. Staden får också pengar för att bygga om biblioteket i Pargas.

Kimitoöns kommunbibliotek får 6 000 euro för projektet från biblioteksstig till mediestig. Syftet med projektet är att presentera biblioteksverksamheten för alla skolelever på ön. Projektet erbjuder också mediefostran för eleverna.

Åbo stadsbibliotek får sammanlagt närmare 100 000 euro för olika projekt. Den största enskilda summan, 80 000 euro, ges till ett flerårigt projekt som hjälper fångar att återanpassa sig till samhället.

Det är Regionförvaltningsverket som delar ut 232 500 euro till biblioteken i landskapet.

Läs också