Hoppa till huvudinnehåll

Finland fortsätter på rent spel i VM-kvalet

På bortaplan besegrade Finlands damlandslag i fotboll Ungern med 4-0. Även i Helsingfors stod Finland för fyra mål och ungerskorna kammade noll då Finland tog sin femte kvalseger på lika många matcher.

Finland inledde hemmamatchen överraskande darrigt och Ungern hade efter tio minuters spel ett gyllene läge att ta ledningen. Så småningom fick finländskorna fason på sitt spel och publiken fick njuta av fina anfallskombinationer.

Nere i Ungern var det Sanna Talonen som sköt öppningsmålet och så var även fallet på Tölö fotbollsstadion i Helsingfors. Emmi Alanen stod för förarbetet och i den 21:a matchminuten satte Talonen sitt första för kvällen.

2-0 kom fem minuter före pausvilan och den här gången var det Susanna Lehtinen som hittade Juliette Kemppi och 19-åringen kunde rulla in sitt första landslagsmål bakom den ungerska målvakten.

Finlands tredje fullträff var ett resultat av ett riktigt vackert anfall som Adelina Engman hade äran att avsluta. Igen var det spelfördelaren Emmi Alanen som stod för den avgörande passningen.

I kväll fick Örebroanfallaren Sanna Talonen nöja sig med två fullträffar. Talonen fastställde slutsiffrorna till 4-0 i den 84:e matchminuten. Den här gången var det Engman som stod för förarbetet. Talonen kan nog vara extremt nöjd med sin insats i VM-kvalmatcherna mot Ungern då hon stod för fem av Finlands totalt åtta mål.

Finland spelar sin nästa match 14. juni då motståndet är hårdare. Då väntar Österrike på bortaplan. I hemmamatchen i slutet av september besegrade Finland Österrike med 2-1.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport