Hoppa till huvudinnehåll

KuPS siktar på mitten av tabellen

KuPS inleder den här säsongen med bortamötet mot HJK på lördagen. Där hoppas tränaren Esa Pekonen att laget ska visa att laget är bättre än vad många tror.

KuPS går in i den här fotbollssäsongen med oddsen emot sig. Laget har tappat flera spelare men enligt tränaren Esa Pekonen är de bättre än vad många tror.

- Vi är redo att spela. Vi har tappat några spelare men vi har unga spelare i truppen och det är en bra grupp. Det är många matcher under säsongen så vi måste troligen värva några spelare till, säger han till Yle Sporten.

Så sent som på torsdagen stod det klart att klubben värvat Admir Catovic som senast spelat för Assyriska i Superettan i Sverige.

Bland de sex bästa

Pekonen betonar att det är försvarsspelet som måste fungera och om det gör det tror han att laget kommer att sluta i mitten av tabellen.

- Vi ska vara bland de sex bästa den här säsongen. Om allt går bra så kommer det att vara realistiskt. Många tror att vi inte har ett så bra lag då vi har tappat spelare, säger han.

Många tippar att HJK ska ta hem guldet men Pekonen öppnar också för en annan guldkandidat.

- Alla vill besegra HJK. De har bäst lag om man tittar på vilka spelare de har. Jag tror att något annat lag kan vinna och det kan vara Inter, säger han.

KuPS inleder säsongen med bortamatch mot HJK på lördagen. Esa Pekonen hoppas att hans mannar kan ställa till med en liten skräll.

- Det bra att börja mot HJK. Alla vet att HJK är ett bra lag och vi har allt att vinna i den matchen, avslutar han.

KuPS möter HJK på lördagen klockan 16.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport