Hoppa till huvudinnehåll

Division två-klubb pinade IFK Mariehamn

IFK Mariehamn
IFK Marieham är klart för kvartsfinal. IFK Mariehamn Bild: YLE ifk mariehamn

IFK Mariehamn fick göra ett rejält dagsverke för att få FC Hämeenlinna på fall i den sjätte omgången av finska cupen i fotboll.

FC Hämeenlinna, som håller till i division två, ledde matchen med 1-0 och hade 2-2 då endast en kvart återstod. I slutskedet av matchen gjorde IFK:s Luis Solignac två mål och vände matchen till en 4-2-seger för gästerna.

I Esbo fick hemmalaget Honka respass. KuPS gjorde tre mål i slutet av första halvleken och vann med 3-0. Ats Purje var matchvinnare för bortalaget med två mål.

FC Inter tog en komfortabel seger över MYPA. Åboklubben vann matchen med 3-0 efter mål av Henri Lehtonen, Irakli Sirbiladze och Tamas Gruborovic.

JJK, som åkte ur fotbollsligan i höstas, tog sig kvartsfinal genom att besegra ligalaget TPS. Tommi Kari gjorde det enda målet i 1-0-segern.

HJK avgjorde tidigt matchen mot RoPS. Mål under den första kvarten av Macoumba Kandji och Gideon Baah gav HJK en 2-0-hemmaseger.

I Vasa krävdes förlängning mellan VPS och FC Lahti. Då nio minuter återstod av den andra förlängningskvarten nickade Rafael in 0-1-målet på Drilon Shalas inlägg och FC Lahti avancerade därmed in bland de åtta främsta.

SJK tog sig till kvartsfinal på tisdagen genom att slå Helsingfors IFK på bortaplan med 1-0. Den sista matchen i den sjätte omgången spelas på torsdagen då FC Haka gästar Atlantis.

Kvartsfinalerna i finska cupen spelas på valborgsmässoafton. Matchparen lottas på torsdagen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport