Hoppa till huvudinnehåll

Bumerang

Jim testar sin bumerang
Jims bumerang Jim testar sin bumerang Bild: YLE/Strömsö0 jim björni

Den viktigaste egenskapen med en bumerang är nog att den är lätt. Formen spelar också stor roll. En bumerang skall också slängas iväg på ett speciellt sätt. Om man får en bra bumerang tillverkad och slänger den rätt så kommer den tillbaka... då gäller det att våga fånga den.

En bumerang fungerar lite som en flyplansvinge, det handlar om hur luften runt den rör sig. Den övre sidan på vingen skall vara lätt rundad och undersidan rak. Det här gör att bumerangen vill uppåt. Vingspetsen kan vara lite avsmalnande och bumerangen kastas iväg så att den roterar motsols (om det är en bumerang för högerhänta).

Jag är en riktig nybörjare och efter att gjort en bumerang kan jag inte alls kalla mej expert.
Det finns en massa material på webben om bumeranger och om hur man bygger dem. Inslaget är till för att inspirera till bumerangbygge och visst fungerade min bumerang...ganska bra