Hoppa till huvudinnehåll

Delta i vår roliga påsktävling!

Gissa nio rätt och du kan vinna godis när allt påskgodis är uppätet! Ett tips, det lönar sig att leta efter ledtrådar via vår hemsidas sökfunktion eller via nätet.

Skicka in dina svar (bildnummer + svarsalternativ) med ditt namn och din adress senast tisdagen den 22.4. 2014 på e-postadressen radiovega.ostnyland@yle.fi . Vi lottar ut ett pris i God morgon Östnyland på onsdag bland dem som har alla nio rätt.

Två påskhäxor gungar på en gunga i ett skyltfönster
BILD 1: Var gungar de här påskhäxorna? a) Stora Byvägen i Nickby, b) Långgränd i Lovisa, c) Mellangatan i Borgå, d) Lappträskvägen i Kapellby Två påskhäxor gungar på en gunga i ett skyltfönster Bild: Yle/Sune Bergström häxor

Rondellkonstverk i Nickby, Sibbo. Designat Mari och Pekka Paikkari.
BILD 2: Var finns de här "påskkaninerna"? a) Pyttis kyrkoby, b) Mörskom kyrkoby, c) Forsby i Pernå, d) Nickby i Sibbo Rondellkonstverk i Nickby, Sibbo. Designat Mari och Pekka Paikkari. Bild: YLE/Jonas Blomqvist mari paikkari

lamm och får
BILD 3: Var finns de här "ekolammen"? a) Rönnäs i Pernå, b) Lampetas i Sibbo, c) Pörtö i Borgå, d) Fagerö i Pyttis lamm och får Bild: YLE/Sune Bergström södra rönnäs gård

Påskbukett med påskliljor och videkissor
BILD 4: Var finns den här vackra påskbuketten? a) Söderkulla i Sibbo, b) Tessjö i Strömfors, c) Isnäs i Pernå, d) Sävträsk i Liljendal Påskbukett med påskliljor och videkissor Bild: Yle/Sune Bergström påskbukett

Kycklings hembygdsgård i Lappträsk
BILD 5: Var finns hembygdsgården Kycklings? a) i Sibbo, b) i Mörskom, c) i Lappträsk, d) i Liljendal Kycklings hembygdsgård i Lappträsk Bild: Yle/Sune Bergström kycklings hembygdsgård

Tranor i kärret vid Sköldvikindustrierna i Borgå
BILD 6: Var håller det här tranparet till? a) i Sköldvik i Borgå, b) i Röjsjömossen i Pernå, c) i Valkmusa i Pyttis, d) i Sondby i Borgå Tranor i kärret vid Sköldvikindustrierna i Borgå Bild: Yle/Sune Bergström tranpar

Kaja
BILD 7: Vad spanar den här kajan in? a) Borgå torg, b) Lovisa torg, c) Sarvlax gård i Pernå, d) Söderkulla gård i Sibbo Kaja Bild: Yle/Sune Bergström kaja

Via Crucis inleddes på långfredagen
BILD 8: Passionsspelet Via Crucis uppförs på långfredag kväll i gamla stan i Borgå, för hur mångte gången? a) första, b) andra, c) tredje, d) fjärde Via Crucis inleddes på långfredagen Bild: Yle via crucis

BILD 9: I vilken östnyländsk kyrka är det svenskspråkig högmässa annandag påsk kl. 16? a) i Liljendal kyrka, b) i Strömfors kyrka, c) i Lappträsk kyrka, d) i Mörskom kyrka Bild: Yle/ Bettina Aspfors kyrkan i mörskom

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland