Hoppa till huvudinnehåll

Novias samhällspedagoger fick utmärkelse

samhällspedagoger, novia
samhällspedagoger, novia Bild: Yrkeshögskolan Novia samhällspedagoger

Samhällspedagogutbildningen vid Novia i Åbo har fått utmärkelsen "Nuori toimija" för sitt ungdomsarbete i Svenskfinland.

I prismotiveringen sägs att Novias samhällspedagogutbildning på ett betydelsefullt stärkt ungdomsarbetet i Svenskfinland. Utbildningen, som funnits sedan början av 2000-talet, har bidragit till utvecklingen av ungdomsarbetet i Svenskfinland. Genom det har både möjligheten att upprätthålla svenskspråkig ungdomsservice och ungdomsarbetet som helhet utvecklats i kustregionen.

Utmärkelsen gavs den 15 april av Finlands Ungdomsarbete Allians rf, som är en nationell intresseorganisation för ungdomsarbete.

På bildens översta rad från vänster syns Mattias Alopaeus, Rasmus Silén, Rohdi Berg, Alexandra Helin och Jennifer Serrano. På nedersta raden från vänster Venla Koivisto Miia Nissinaho, programansvarig Mona Bischoff, Ida-Marie Jungell, Paulina Lindström och Micaela Strömborg

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland