Hoppa till huvudinnehåll

Vackert, våldsamt och vetenskapligt

Johnny Depp i filmen Transcendence
Johnny Depp i Transcendence. Johnny Depp i filmen Transcendence Bild: © 2013 Alcon Entertainment, LLC. All Rights Reserved transcendence

Här är veckans biopremiärer varsågoda!

The Raid 2: Berandal

Enligt vissa är den första filmen, The Raid: Redemption från 2011, den bästa actionfilmen som kommit ut under 2000-talet. Den nya generationens Die Hard, kan man kanske säga. Ett indonesiskt mästerverk av regissören Gareth Evans. Filmen var också öppningsfilm på filmfestivalen Night Visions, och blev väl emottagen. Med så goda betyg måste uppföljaren bara vara bra. Eller hur?Transcendence

Johnny Depp kommer att leva för evig med hjälp av en hypermodern dator i vilken man laddar upp hela hans medvetande. Det här får troligen hemska konsekvenser och leder till en handlingskedja utan like.

För att peppa inför filmen kan ni kolla in Catzos hyllning till Johnny Depp på Popbloggen.La Grande Bellezza

"Jag ville inte bara gå på fester, jag ville få festerna att bli misslyckade."

Vad är skönhet? Vad är vacker? Att röras rent fysiskt av skönhet och konst kallas Stendhals syndrom och det är något som Paolo Sorrentino snuddar vid i sin film The Great Beauty, eller La Grande Bellezza. Se den här filmen, vi tror den kan vara galet bra.The Starving Games

Ja. Det här är en parodi på Hungerspelen. Vi tänker inte säga något mer.Nyligen publicerat - X3M