Hoppa till huvudinnehåll

Finländsk man försökte kapa flygplan med Toblerone

Tobleronepaket.
Tobleronepaket. Bild: Wikimedia commons/WestportWiki toblerone

En finländsk man försökte kapa ett plan i Hongkong i februari, med hjälp av en stor Toblerone-stång. Det är tidningen South China Morning Post i Hongkong som skriver om fallet. Rättegången mot mannen inleddes i Hongkong på torsdagen.

Den 23-årige finländaren meddelade flygpersonalen att han kommer att kapa planet, som tillhörde det lokala flygbolaget Cathay Pacific. Han krävde att planet skulle flyga till ryska Sotji där de olympiska vinterspelen pågick.

Enligt flygpersonalen hade mannen lindat två täcken från turistklassen runt huvudet, och lagt ett täcke över axlarna som en mantel. Samtidigt som han talade svingade han en stor chokladstång av märket Toblerone som ett svärd.

Mannen var inte aggressiv, enligt personalen, men krävde att bli insläppt i cockpit. Till slut följde han ändå personalens order och satte sig på sin plats igen.

Enligt personalen hotade finländaren också med en bomb, något han nekade till i rätten. Han sade att hela kapningen var ett skämt och att han ville underhålla de andra passagerarna.

En timme efter incidenten gav piloten order om att finländaren skulle sättas i handklovar, och han greps då planet landade i Hongkong.

Rättegången kring fallet fortsätter nästa veckas onsdag.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes