Hoppa till huvudinnehåll

Haulas premiärmål räckte inte – Colorado ikapp med bara sekunder kvar

Erik Haula, april 2014
Erik Haula öppnade sitt målkonto i NHL-slutspelet. Erik Haula, april 2014 Bild: AFP / Lehtikuva erik haula

Minnesota Wild såg redan ut att inleda NHL-slutspelet med en bortaseger över Colorado Avalanche, men med bara 13,4 sekunder kvar av ordinarie speltid kvitterade Paul Stastny och samme man satte också segermålet i förlängningen.

Minnesota gick upp i en 4–2-ledning tack vare en stark forcering på slutet av den andra perioden. Först gjorde Erik Haula karriärens första slutspelsmål och sedan satte Kyle Brodziak fyran.

Haula blev den 48:e finländaren genom tiderna att näta i NHL-playoffs. Se Haulas mål här!

Men försprånget räckte inte ända fram. James McGinn reducerade till 3-4 i mitten på den tredje perioden och utjämningen kom med 13,4 sekunder kvar på klockan.

Kvitteringen var signerad Paul Stastny, som även korades till segerskytt. Sju minuter in på förläningen glömde bortaförsvaret att bevaka Stastny som slog in segermålet 5-4.

Colorado behöll därmed hemmafavören i serien som fortsätter natten till lördag finsk tid.

– Jag trodde vi hade situationen under kontroll men matcherna räcker 60 minuter och sådant här händer ibland i slutspel. Vi var väldigt nära ett mål på slutet och träffade stolpen i förlängningen, men man måste lyfta på hatten för motståndarna, de gav aldrig upp, säger Haula på Wilds webbplats.

Mikko Koivu noterades för en assist till Minnesotas andra fullträff. Mikael Granlund gjorde comeback efter sitt skadeuppehåll och spelade dryga 16 minuter.

Läs också: Steen avgjorde maratonmatch – Niemi inledde med seger

Alla resultat:

New York Rangers - Philadelphia 4-1
PHI: Kimmo Timonen 0+0
St Louis - Chicago 4-3 efter förlängning
Colorado - Minnesota 5-4 efter förlängning

MIN: Erik Haula 1+0
MIN: Mikko Koivu 0+1
MIN: Mikael Granlund 0+0
San Jose - Los Angeles 6-3
SJS: Antti Niemi 30/33 räddningar

Läs också