Hoppa till huvudinnehåll

Lotten transformerar memma till konst

Memmakonst
Tadaa, Lotten har gjort memmakonst. Memmakonst Bild: X3M/Camilla Fagerholm memmakonst

Kan en nästan-Masterchef få memma att se ut som något annat än ... bajs? Vi höll oss optimistiska när Lotten Lindborg-Suhonen, som kom trea i tv-programmet Masterchef, tog tag i vår uppgift.

- Jag älskar säsonger! På påsken brukar jag äta mycket lamm, vitlök och färsk mynta. Till efterrätt gör jag helst något fräscht som citronkladdkaka, säger Lotten.

Så nej, memma är ingen favorit. Men ett tips har Lotten: vill du pigga upp den tröga bruna efterättsmassan kan du frysa ner den till en liten korv och sen skära små medaljonger av den. Skär sedan vanlijglass i liknande bitar och varva bitarna på varann. Förutom att det ser snyggt ut smakar memman inte lika mycket när den är iskall!

Till vår nästintill omöjliga uppgift till Lotten har vi gett henne ett paket memma, grädde, lite strössel, fjädrar, små kycklingar och lite påskgodis. Kan hon trolla ihop fyra aptitliga efterrättsportioner av det hela? Vi tar en titt!

Imponerande! Vi trodde inte att det skulle fungera. Men fjädrar gör tydligen allt okej. Den viktigaste frågan är förstås ändå: blev det godare?

Svar: nej. Memma är ingen delikatess. Kom också ihåg att man inte kan äta de små gula kycklingarna.

I fortsättningen rekommenderar vi Lottens påsktips: citronkladdkaka.

Glad påsk!