Hoppa till huvudinnehåll

Sparv närmar sig Bundesligan

Tim Sparv
Tim Sparv har inte fått särdeles mycket speltid på sistone. Tim Sparv Bild: Yle fürth

Tim Sparvs tyska klubb Greuther Fürth tog på söndagen ett steg närmare avancemang till Bundesligan. Sparv satt på bänken när Fürth kryssade toppmötet med SC Paderborn.

Greuther Fürths hjälte var tvåmålsskytten Ilir Azemi som kvitterade matchen på stopptid. Matchen slutade 2-2 och därmed behåller Fürth försprånget på en poäng till jagande Paderborn. Landslagsmittfältaren Tim Sparv, som senast fanns i startelvan för en månad sedan, satt hela matchen på bänken.

Fürth har nu spelat elva raka matcher utan förlust och ligger på andra plats i tabellen med tre omgångar kvar att avverka. De två bästa lagen stiger till Bundesligan direkt, medan trean kvalar. Serieledande FC Köln han säkra sitt avancemang redan på måndag då laget möter VfL Bochum.

Även Alexander Rings klubb Kaiserslautern vill ännu blanda sig i avancemangskampen. Ring är för tillfället skadad och spelade inte när Kaiserslautern på söndagen besegrade FSV Frankfurt med 3-2.

Kaiserslautern är nu bara tre poäng bakom Paderborn på en fjärde plats. Joni Kauko byttes ut med kvarten kvar hos nedflyttningshotade FSV. Joel Pohjanpalo spelade i sin tur fulla minuter i VfR Aalens mållösa dust med Inglostadt.

Se ställningen i 2. Bundesligan här!

Läs också

Nyligen publicerat - Sport