Hoppa till huvudinnehåll

Svenska dagvården under lupp i S:t Karins

Bild: Yle barnfamiljer

S:t Karins måste ge en förklaring till Regionförvaltningsverket gällande den svenskspråkiga dagvården.

Regionförvaltningsverket vill veta hur den svenskpråkiga dagvården ordnas i staden. Myndigheterna har fått flera anmälningar om problem med jävighet inom dagvården. Den som ansvarar för att koordinera de svenska daghemsplatserna i staden är samtidigt daghemsföreståndare på ett privat svenskspråkigt daghem i S:t Karins.

Enligt anmälningarna är det ett problem att personen som fattar beslut om dagisplatserna representerar en privat aktör.

Staden anser att det inte finns ett problem. Meningen med arrangemanget är att förbättra den svenskspråkiga servicen för föräldrarna. Beslutet om daghemsplatserna fattas av en arbetsgrupp med flera daghemsföreståndare. Koordinatorn fattar alltså inte beslut på egen hand.

Bildningsnämnden behandlar utredningen på sitt möte på onsdag.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland