Hoppa till huvudinnehåll

Rask glödhet mot Detroit

Tuukka Rask står i mål.
Rask matchhjälte i målet. Tuukka Rask står i mål. Bild: AFP / Lehtikuva tuukka rask

Boston Bruins finländska stjärnmålvakt Tuukka Rask höll nollan mot Detroit och lyfte upp Boston till en 2-1-ledning i NHL-slutspelsserien mellan de två anrika klubbarna. Montreal fällde Tampa Bay rakt på fyra matcher och är nu klar för nästa omgång.

Tuukka Rask agerade mur i Bostonmålet och stoppade alla 23 skott som Detroit lade på målvakten. Rask valdes till drabbningens första stjärna för den andra matchen i rad. Serien mellan Original 6-lagen fortsätter på natten mellan torsdag och fredag i Detroit.

Montreal Canadiens är det första laget som säkrade sin plats i konferenssemifinalen. Montreal fällde Tampa Bay, som många såg som förhandsfavoriter före slutspelen, på fyra matcher. Tampa Bays Valtteri Filppula kunde inte hjälpa klubben trots massiva 21 minuter speltid tillsammans med Steven Stamkos och Ryan Callahan. Den skadade Tampa Baybacken Sami Salo spelade inte under slutspelen.

New York Rangers såg till att Kimmo Timonens Philadelphia Flyers inte överraskade i den första drabbningen i Pennsylvania. New York var starkare med 4-1 och Timonen stod på isen då de avgörande målen gjordes.

Antti Niemi stod i mål då San Jose Sharks tog sin tredje raka vinst över Kalifornienrivalen Los Angeles Kings. Drabbningarna mellan klubbarna har varit målrika, med minst nio mål per match, och nattens möte var inget undantag. Matchen på Staples Center, som var Los Angeles första hemmamatch för serien, var betydligt jämnare än de tidigare och gick in på förlängning. San Joses rutinerade Patrick Marleau avgjorde då åt bortalaget, som nu leder serien med 3-0.

NHL-resultat:
Detroit – Boston 0-3

BOS Rask 23/23
Boston leder serien 2-1

Philadelphia – NY Rangers 1-4
NY Rangers leder serien 2-1

Montreal – Tampa Bay 4-3
Montreal vidare 4-0

Los Angeles – San Jose 3-4 (efter förlängning)
SJS Niemi 28/31
San Jose leder serien 3-0

Läs också

Nyligen publicerat - Sport