Hoppa till huvudinnehåll

HIFK firar handbollsguld

HIFK handbollsdamer vann sitt tredje raka guld
Nytt guld för HIFK HIFK handbollsdamer vann sitt tredje raka guld Bild: YLE 2014

HIFK:s damer säkrade guldet i handbollens FM-serie efter en tredje seger i finalserien mot Dicken. Därmed tog HIFK guldet med 3-0 i segrar.

HIFK avgjorde den tredje finalmatchen i praktiken redan under de 11 första minuterna då man gick upp i en 9-3 ledning även om första halvlek sedan blev klart jämnare. Vid 9-3 till HIFK tog Dicken timeout vilket gav önskat resultat för Drumsölaget. Dicken vann de följande sju minuterna med 5-2 och nu var det HIFK:s tur att ta timeout. Matchens måldrottning, Linda Cainberg steg sedan fram och satte tre mål på raken och skillnaden var igen fem mål.

Det var också skillnaden i paus då resultattavlan visade 17-12.

I den andra halvleken drog HIFK sakta men säkert ifrån och en kvart före slutet ledde rödskjortorna med 8 måls marginal. När summern ljöd stod HIFK:s damer som segrare med siffrorna 34-25.

I den sista finalen var HIFK steget före hela tiden och var också det starkare laget på alla plan. Man hade ett starkt och rörligt försvar och i målet storspelade igen Annika Lindström. I anfallsväg var det idag rutinen som var avgjörande.

Linda Cainberg sköt 12 mål, Annamari Jääskeläinen gjorde en fantastisk match på linjen och snitsade in 8 mål förutom att hon bjöd på stenhårt försvarsspel. Dessutom hade laget mycket glädje av Anette Tallqvist som förutom fyra mål spelade fram sina medspelare. Dessutom gjorde det yngre gardet det som skulle göras och HIFK tog välförtjänt sitt tredje raka FM-guld.

För HIFK var det här redan det nionde mästerskapet under 2000-talet. Och laget har en lämplig dos av rutinerade spelare och unga talangfulla spelare som redan nu vågar ta ansvar så HIFK kommer säkert att vara med och kriga om den ädlaste medaljen också i framtiden.

För Dicken kändes finalserien tung då man inte riktigt kom upp till den nivå som man tidvis bjudit på i grundserien där man förövrigt vann de två sista matcherna mot just HIFK. Men samtidigt var det här igen ett steg framåt för det unga konditionsstarka laget som säkert kommer att satsa stenhårt för att nästa år kunna bjuda på ännu hårdare motstånd i kampen om guldet.

Läs också: Tredje raka guldet och fler ska det bli

Handboll, damer, final 3:

HIFK-Dicken 34-25 (17-12)
Bästa målskyttar HIFK: Cainberg 12 Jääskeläinen 8, Tallqvist 4, Ax 3
Bästa målskyttar Dicken: Lindholm A 5, Böckelman 4, Näräkkä 4

Finalserien:
Ons 16.4. HIFK - Dicken 24-22
Tis 22.4. Dicken - HIFK 21-30
Tor 24.4. HIFK - Dicken 34-25