Hoppa till huvudinnehåll

Boston nära avancemang – måsteseger för Kings

Boston-Detroit, april 2014
Dougie Hamiltons (t.v.) och Tuukka Rasks Boston besegrade Detroit och Justin Abdelkader. Boston-Detroit, april 2014 Bild: AFP / Lehtikuva detroit red wings

Tuukka Rask parerade 35 puckar i Boston Bruins 3–2-förlängningsseger över Detroit Red Wings i ishockeyns NHL i natt och ledde sitt lag till en 3–1-ledning i matchserien. Segerskytt för Boston var Jarome Iginla.

Detroit ledde redan matchen med 2-0 tack vare mål av Niklas Kronwall och Pavel Datsiuk, som spelade i samma kedja med Henrik Zetterberg som var tillbaka efter sin ryggskada. Zetterberg hade senast spelat i slutet på februari.

Halvvägs in i kampen reducerade Torey Krug på powerplay och i början på den tredje perioden var matchen kvitterad genom Milan Lucic som överlistade Jonas Gustavsson. Svensken fick förtroendet mellan stolparna i stället för krassliga Jimmy Howard.

Matchen gick till förlängning, där Boston avgjorde vid tiden 73.32 – tack vare en hel del flyt. Dougie Hamiltons skott ändrade riktning på lagkamraten Jarome Iginla och gick till slut in via Detroitbacken Danny DeKeyser.

Tuukka Rask stod för 35 räddningar i Boston som nu leder matchserien med 3-1 i segrar. Grundserieettan kan ta sig vidare till nästa omgång då lagen möts igen i Boston natten till söndag finsk tid.

Rask berättar att han inte var nervös under förläningen.
– Inte egentligen, sade Rask enligt NHL:s webbplats. Det är en mental utmaning. När vi inte nätar vet man att de kommer att få sin chans i något skede. Jag försökte bara hålla mig lugn och koncentrera mig på mitt jobb.

Måsteseger för Kings

San Jose Sharks hade i sin tur chansen att säkra avancemang i Los Angeles men hemmalaget Kings ville annorlunda och tog sin första seger för serien med klara siffror.

San Jose hängde med fram till slutet av den andra perioden då Kings ryckte ifrån med två snabba mål. När Marian Gaborik gjorde 5-2 i början på den tredje perioden fick Antti Niemi lov att lämna hajburen. Niemi noterades för 21 räddningar.

Kings vann till slut med 6-3 tack vare dubbla fullträffar av Gaborik och Justin Williams. Sharks får en ny chans att avgöra serien på hemmais natten till söndag.

Läs också: Granlund glänste när Minnesota kvitterade

Alla resultat:

Detroit - Boston 2-3 efter förlängning (segrar 1-3)
BOS: Tuukka Rask 35/37 räddningar

Minnesota - Colorado 2-1 (segrar 2-2)
MIN: Mikael Granlund 0+1
MIN: Mikko Koivu 0+0
MIN: Erik Haula 0+0

Los Angeles - San Jose 6-3 (segrar 1-3)
SJ: Antti Niemi 21/26 räddningar (utbytt vid tiden 40.34)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport