Hoppa till huvudinnehåll

Frillan och Prillan raggare för en dag

Stiftelsen live från raggarbilen i Jeppis tillsammans med bilägarna Jakob och Robin.
Frillan och Prillan leker raggare. Stiftelsen live från raggarbilen i Jeppis tillsammans med bilägarna Jakob och Robin. Bild: YLE / Ann-Catrin Granroth jeppisstiftelsen

Idag har varit en solig och varm dag i Jakobstad. Kanske var det Frida och Pernilla från Stiftelsen som hämtade med sig värmen? De har nämligen gjort sin sändning från en härlig krokodilraggarbil som stått parkerad på Gågatan i Jeppis.

Det var tre raggare som körde in i Jakobstad strax innan Stiftelsens sändning. Det var knappast någon som missade dem eftersom ljudnivån var så hög. Jakob Strengell, Robin Nygård och Alexander Pått parkerade sina bilar på Gågatan. Den ena bilen var en stor svart skönhet med eldslågor på sidorna och svartvit-rutigt tak. Den andra bilen, den som Frillan och Prillan sände ifrån var smyckad som en krokodil och hade massor underliga grejer på taket, en skateboard, skidor, bensintank och dödskalle. Raggarstilen med underliga grejer på taket lär ska heta "rottalook". Det osade Wunderbaumdoft ur bilarna.

Bäst i Jeppis

Kevin Granqvist, Emilia Forsbacka och Julia Nurmirinta sitter och hänger på den ena bilen. När vi frågar Emilia och Julia vad som är de tre viktigaste och bästa grejerna man måste veta om Jeppis svarar de:
- Korvgörans, Jeppisdagarna och vårrullar.
Det ska du alltså inte missa ifall du besöker den vackra staden.

Raggaren Jakob tycker däremot att det viktigaste man behöver veta att det finns höga kanter när man kör över gågatan. Bottnen tar i och det är ju inte kul. Kör alltså försiktigt om ni ska ragga i Jeppis.

Raggarbildop

Frillan och Prillan fick den stora äran att döpa de båda namnlösa bilarna. Det var ägarna som beslöt vad de skulle heta. Den svarta stora med eld och lågor blev Prillan och den gröna krokodilen blev Frillan. Just idag var dessa två bilar nog de kändaste i Svenskfinland och nu har de väldigt vackra namn.
Även Osq från hiphopkollektivet Raaseposse besökte raggarbilen. Han värmer upp på STK ikväll tillsammans med DiZi och Skräddarn och gav ett litet rap-smakprov från baksätet.Ikväll smäller det i Jeppis. Kartellen stiger nämligen upp på STK-scenen på Moody. Har du inte möjlighet att komma på spelningen så ska du definitivt se spelningen på x3m.yle.fi eller slå på Radio X3M klockan 21.

Nyligen publicerat - X3M