Hoppa till huvudinnehåll

Var finns det perfekta livet?

Hanna Hellquist ger sig orädd ut på jakten efter det perfekta livet som så många eftersträvar.

I det första avsnittet frågar hon sig hur alla lyckas bli ihop? Hanna Hellquist ger sig orädd ut på jakten på det perfekta livet. Hon frågar Thilde Höök från "Bonde söker fru" hur man lyckas bli kär framför tv-kamerorna, och tittar förbi hemma hos den jobbigt perfekta mannen Henrik Johnsson, som gav upp allt för sin stora kärlek Malin Baryard. Men först får Hanna lära sig hur man accepterar sin partner, trots att han råkar samla på något så fult som keramikgrisar.

I kommande avsnitt tittar Hanna närmare på bland annat shoppande, jakten på den perfekta kroppen och hemmet, den svenska synden och var man kan hitta det perfekta jobbet.

Jakten på det perfekta livet
Seriestart i Yle Fem måndag 21.4.2014 kl. 22.00 (repris lördagar)
8 avsnitt
30 dagar på Arenan efter sändning

Produktion: SVT / Nordvision

Mer om de övriga avsnitten:

Del 2 av 8. Varför är det så kul att shoppa? Lyx, loppis, impuls eller välplanerat. Hanna Hellquist ger sig ut på en galen shoppingrunda med Peter Siepen, som redan har 70 hattar och 53 par skor i sin garderob.

Del 3 av 8. Hanna Hellquist undrar varför varenda jäkel måste föröka sig. Hon möter Marina Schiptjenko som har valt bort barn, och Linda Skugge som tycker att barn är livets mening. Hanna beger sig även till Köpenhamn på jakt efter den perfekta spermadonatorn.

Del 4 av 8: Om den "perfekta kroppen". Hur fåfäng får man vara, och vilken fåfänga är okej? Hanna ställer Bingo Rimér mot väggen och möter träningsgurun Susan Lanefelt, Jane Timglas som gjort 48 skönhetsingrepp och programledaren Kakan Hermansson som är nöjd med sin kropp precis som den är.

Del 5 av 8. Hanna Hellquist jagar det perfekta hemmet. Inredningsexperten Lulu Carter släpper in oss i sin egen bostad, som döljer både en avklädd man i sovrummet och gigantiska vitamininjektioner. Vi får svar på frågan "Vad är egentligen ett skönt hem?". Och så låter Hanna en inredningsexpert gå lös på sin egen lägenhet för att få tips på hur man bäst inreder för en lyckad försäljning.

Del 6 av 8. Hanna Hellquist träffar den svenska synden. På 1970-talet fick pinuppan Christina Lindberg både kvinnor och män att sätta i halsen genom att skamlöst visa brösten. I dag är Anton Hysén - en homosexuell man - den hetaste sexsymbolen i det svenska folkhemmet. Vad är egentligen syndigt i Sverige i dag? Kan det skamligaste vara att helt avstå från sex?

Del 7 av 8. 2000-talets mest perfekta jobb måste väl ändå vara bloggarens? UnderbaraClara försörjer en hel familj på att fotografera sitt eget mysiga hemmaliv. Hanna Hellquist går på fotboll med Margareta Winberg - hur lyckades hon få svenskens mest prestigefyllda jobb? Dessutom exklusivt möte med Hannas egen mamma Lisbeth.

Del 8 av 8. Hanna Hellquist vill inte bli gammal, det verkar så fruktansvärt tråkigt. Inget sex men massor av ont i kroppen! Hanna träffar Alex Schulman som tänker på döden var femte minut. Yvonne Lombard njuter av livet vid 83, med chokladpraliner och rött vin, samtidigt som Hanna planerar sin egen död på en begravningsbyrå.