Hoppa till huvudinnehåll

Svensk Ungdom fortsätter som Svensk Ungdom

SU:s kandidater i EU-valet. Fr. v. Alina Böling, Niklas Mannfolk och Silja Borgarsdottír Sandeli
Svensk Ungdom byter inte namn. Bilden är från SU:s kongress i Åbo där också de tre EU-kandidaterna presenterade sig. SU:s kandidater i EU-valet. Fr. v. Alina Böling, Niklas Mannfolk och Silja Borgarsdottír Sandeli Bild: Yle/Marie Söderman alina böling

Motionen om att byta namn till Liberal Ungdom föll i en jämn omröstning på Svensk Ungdoms kongress i Åbo på söndagen.

Bakom motionen låg ett beslut på fjolårets kongress om att föra en en grundlig diskussion under året om förbundets ideologi och namn. Beslutet löd att man under kongressen 2014 skulle föreslå namn för förbundet på svenska, finska och engelska.

Förbundsstyrelsen föreslog för kongressen att förbundet byter namn till Liberal Ungdom. Beslutet föregicks av en livlig diskussion och omröstningen var jämn. Resultatet blev Svensk Ungdom på svenska. På finska RKP-nuoret och Suomen ruotsalaisen kansanpuoluen nuorisojärjestö. På engelska Swedish Youth of Finland, Swedish People's Party's youth organisation.

Läs också: Svensk Ungdom har ny ordförande