Hoppa till huvudinnehåll

Lehkosuo efterträder Boström

Mika Lehkosuo skriver under för HJK.
Mika Lehkosuo är HJK:s nya chefstränare. Mika Lehkosuo skriver under för HJK. Bild: Lehtikuva mika lehkosuo

Mika Lehkosuo efterträder som väntat Sixten Boström på HJK:s chefstränarpost. HJK-ikonens kontrakt lyder på 2,5 år.

HJK-basen Olli-Pekka Lyytikäinen meddelade på tisdagens presskonferens att HJK gett sparken åt chefstränaren Sixten Boström och ersatt honom med nyförvärvet Mika Lehkosuo.

- I HJK:s historia är det en rätt så unik dag när vi byter tränare. Jag har varit i HJK sedan 1979 och det är tredje gången vi gör så här. HJK:s ledning, verkställande direktör Aki Riihilahti samt styrelsen och jag som dess ordförande ansåg att vi måste få en ändring. Tyvärr blev det chefstränaren som fick gå vilket alltid är ett tungt beslut. Jag vill ändå passa på att tacka Sixten Boström för ett väl utfört arbete. Laget vann mästerskapet i överlägsen stil i fjol. Men i vår har lagets spel inte fungerat och vi beslöt oss för att byta chefstränare. Den nya tränaren heter Mika Lehkosuo.

HJK:s säsongsstart har varit allt annat än bra: två segrar på fem matcher är inte vad man kunde förvänta sig av en regerande finsk mästare. HJK:s verkställande direktör Aki Riihilahti säger att man var tvungna att göra någonting.

- Gör vi en ärlig analys och tittar oss själva i spegeln så ser vi att många saker inte gått som de borde. Det gäller såväl ledningen, spelarna som tränarna. Nu var rätt stund att fatta beslut.

- Jag känner Mika Lehkosuo som spelare, tränare och människa och jag är glad över att han är en person som känner HJK och vet vad det innebär att jobba inom klubben. Han känner våra mål och vet vad det för med sig. Kontraktet lyder på två och ett halvt år och träder i kraft omedelbart. Jag tycker det berättar mycket om en chefstränare att han är redo att ta över kommandot genast.

Mika Lehkosuos elddop som HJK:s chefstränare sker redan på onsdag när man gästar FC Haka i Valkeakoski i Finska cupens kvartsfinal.

- Det är en stor utmaning för mig. Vi spelar redan i morgon vilket är bra så att vi genast kommer in i hetluften.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också