Hoppa till huvudinnehåll

Påverka musiken genom Vegatoppen

Coldplay är en brittisk rockgrupp som bildades i London, England, 1996.
Magic med Coldplay är en av de låtar som testas på nya Vegatoppen. Coldplay är en brittisk rockgrupp som bildades i London, England, 1996. Bild: coldplay.com coldplay

Fredagen den 2 maj kommer vi att starta ett nytt projekt där vi hoppas på stor aktivitet bland lyssnarna. Vegatoppen är en ny lista som skall återspegla den musik som vi spelar prime-time på kanalen.

Varje vecka finns det 4 utmanare som presenteras i Nöjesfredag med start kl 13.03. I programmet kan man också kommentera låtarna på Facebook eller per sms. Listan på totalt 10 låtar finns på webben och där har man möjlighet att lägga ett plus eller minus för varje låt.

I en tidigare kolumn redogjorde jag för hur vi gör då vi plockar in nya låtar på Radio Vega. Om ni missade den så finns det kvar på webben.

Det som är nytt är att det också finns en möjlighet att höra på smakprov av varje låt på webben ifall att man missar programmet. Dessutom kommer vi att sända ett sammandrag av Vegatoppen några gånger under veckan på kanalen.

Det har visat sig att vi ibland är alltför snabba att lägga låtar på hyllan för vi upplever att de har spelats en hel del men det har ofta visat sig att publiken knappt börja känna igen låten när vi tror att man tröttnat på den. Röstningen blir också ett bra verktyg för oss att kunna anpassa livslängden på en låt till vad du som lyssnare anser om den.

Här kan du rösta.

Notera att Danslistan fortsätter som förut på söndagar kl 14.06 och reprisen på tisdagar kl 13.03.