Hoppa till huvudinnehåll

Grönt ljus för bostäder i Fortums tornhus

Fortums tornhus är i nyckelroll då Kägeludden ska livas upp. Bild: Yle fortum,energibolag

Fortums tornhus metamorfos tog i dag på måndag ett steg vidare. Planen är att kontorstornet förvandlas till ett bostadshus då energibolaget flyttar sitt huvudkontor till det nya 26 våningar höga Keilaranta Tower som ska stå klart år 2018.

På sitt möte på måndag bestämde Närings- och konkurrenskraftssektionen att uppmana stadsplaneringscentralen och – nämnden att omedelbart sätta i gång med arbetet för att utreda hur kontorstornet görs om till ett bostadshus.

Samtidigt vill man skynda på den detaljplansförändring som krävs för att kunna bygga ett tornhus till bredvid det nuvarande kontorstornet. Fortum-gruppen har nämligen fortfarande outnyttjad byggnadsrätt för den resterande delen av tomten.

År 2016 ska Västmetron börja trafikera och kring hållplatsen i Kägeludden ska också finnas bostäder. I fjol godkändes en förändring i detaljplanen som tillåter byggandet av fyra bostadstorn mellan metron och Ring 1.

Läs också:

Det här är det hetaste inom byggande just nu

Fortums kända tornhus kan bli bostäder

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen