Hoppa till huvudinnehåll

Nieminen krossade Haase

jarkko nieminen kämpar i monte carlo 2014
Jarkko Nieminen nu bland de 32 bästa i Madrid. (arkivbild) jarkko nieminen kämpar i monte carlo 2014 Bild: EPA jarkko nieminen 2014

Jarkko Nieminen besegrade sin holländska motståndare Robin Haase med klara siffror i den första omgången i Mastersturneringen i Madrid. Nieminens segersiffror skrevs 6-3, 6-2.

Det var tredje gången som Nieminen (ATP-57) och Haase (ATP-44) möttes och alla tre gånger har segern gått till finländaren.

Nieminen inledde matchen aningen svagt och i det tredje gamet fick Haase chans till breakpoäng som finländaren dock klarade. Sedan kom Nieminen i gång, brejkade på Haases serve och klarade av att hålla sin egen. Första set komfortabelt hem med 6-3.

Holländaren fick en bra start på andra set när han höll sin egen serve och sedan också vann vid Nieminens serve. I följande game visade Nieminen sin stenhårda tävlingsinstinkt och vann trots att det var Haases serve. Efter det vann Nieminen fem game i rad och hela andra set till slut med 6-2.

Matchen räckte en timme och en minut. I följande omgång möter Nieminen vinnaren i matchen mellan Hollands Igor Sijsling och Tysklands Tommy Haas.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport