Hoppa till huvudinnehåll

Våga tro på den lilla hjälten inombords

Stefan Lindfors föreläser i Vasa
Stefan Lindfors föreläser i Vasa Bild: Yle/Patrick Stenbacka stefan lindfors

Multikonstären Stefan Lindfors vill inspirera och väcka entusiasm. Ett starkt varumärke kräver en stark tro på sig själv och sin produkt. Men mera samarbete och kommunikation behövs om det ska lyckas, säger Lindfors

Som den inredningsarkitekt han är spatserar multikonstären Stefan Lindfors runt i Wasa teater - en byggnad han aldrig tidigare besökt. Lindfors är i Vasa för att hålla föreläsningen "Vågar du vara fantastisk eller vill du bara duga?". Föreläsningen är en del av en föreläsningshelhet som behandlar ämnen som starkt varumärke och effektiv försäljning.

Lindfors säger att hans föreläsning handlar om hur man hittar sin egen position i ett berg av projekt och produkter. Att bara duga är inte tillräckligt - då gör man saker som andra redan har gjort. Det handlar om att hitta sin egen väg och ha tron på att det fungerar.

- Om jag kan inspirera andra att tro på den lilla människan inombords så har jag lyckats. På lång sikt är det viktigt att bygga ett självförtroende och entusiasm som användas när isen blir för svår att bryta, säger Lindfors.

Du har många vunnit många priser för dina verk. Har du då lyckats skapa ett starkt varumärke?

- I mitt fall har jag aldrig målmedvetet försökt att bygga en specifik image. I varje projekt hittar jag min egen vinkel och identitet. Av det formas en slags helhet som kan kallas varumärke.

Mera kommunikation behövs

De största utmaningarna i skapandet av ett starkt varumärke är bristen på samarbete och kommunikation över gränserna. Ett bättre samarbete mellan alla parter, till exempel, formgivare och fabrik är ett måste om det ska vara möjligt att skapa ett starkt varumärke och effektiv försäljning, säger Lindfors.

- Alla delar har ett ansvar. Men om man kan kommunicera på ett öppet och fördomsfritt sätt så kan alla hjälpa varandra. Det är något vi behöver jobba mycket med i vårt land.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten