Hoppa till huvudinnehåll

Både Bergvalla och barack duger

Bergvalla ungdomsgård i Pargas
Bergvalla ungdomsgård lämpar sig för tillfällig skolverksamhet. Bergvalla ungdomsgård i Pargas Bild: Yle/Linus Hoffman bergvalla ungdomsgård

Byggnämnden i Pargas ger tummen upp för båda de presenterade alternativen för vart fuktskadade Våno skola ska flytta för återstoden av terminen. Både uppförandet av en barack och en flytt till Bergvalla ungdomsgård passar.

Fuktproblem ledde till att en evakuering av Våno skola för ett par veckor sedan och efter att ha skött undervisningen utomhus en stund har de yngsta eleverna denna vecka haft sina lektioner i Malms skola och de äldre i gymnasiet.

Nu kan det bli aktuellt med en flytt till Bergvalla ungdomsgård i Sildala för resten av vårterminen. Byggnämnden i Pargas gav på onsdagskvällens möte grönt ljus för tillfällig skolverksamhet i Bergvalla.

Också uppförandet av en barack godkändes av byggnämnden. Stadens fastighetschef Seppo Pihl meddelade ändå tidigare under veckan att baracker inte är ett alternativ för tillfället.

– Vi fattar inga beslut om var Våno skola ska verka och har nu helt enkelt gett bildningsnämnden två vägar att gå vidare, konstaterar byggnämndens ordförande Stefan Järnström (Saml).

Läs också: Byskolorna i Pargas granskas

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland