Hoppa till huvudinnehåll

Dödlig attack i Nigeria

Militära styrkor i Nigeria
Arkivbild Militära styrkor i Nigeria Bild: EPA/STR nigeria

I Nigeria kan fler hundra människor ha dödats då islamister gick till attack mot staden Gamburu nära gränsen till Kamerun.

Den lokala polisen uppger att åtminstone 125 personer har hittats döda men områdets senator och lokala tidningar talar om hela 300 dödade.

Attacken misstänks ha genomfört av den militanta islamistorganisationen Boko Haram. Staden uppges ha varit sämre bevakad än vanligt eftersom soldater hade skickats för att delta i räddningsoperationen för att frita de närmare 300 skolflickor som Boko Haram kidnappade för tre veckor sedan.

Närmare 300 skolflickor kidnappades för tre veckor sedan från sin internatskola. Ett 50-tal av dem har lyckats fly, men i söndags kidnappades ytterligare elva skolflickor.

Den militanta islamistorganisationen Boko Haram har tagit på sig skulden och meddelat att flickorna ska säljas för att giftas bort med islamister.

Frankrike har meddelat att landet deltar i försöken att rädda flickorna. Frankrike är redo att sända säkerhetsagenter till Nigeria. Tidigare har USA och Storbritannien sagt att man vill försöka rädda de kidnappade flickorna.

Läs också