Hoppa till huvudinnehåll

Nio illustratörer samlas i Byn

Konstutställning i Pro artibus
Utställningen på Elverket bjuder på ett äventyr för både barn och vuxna. Konstutställning i Pro artibus Bild: Yle.fi/Kanne ali elverket,Ekenäs

På lördag (10.5) är det vernissage för utställningen "By" i Galleri Elverket i Ekenäs. Utställningen som pågår fram till början av augusti flyttar efter det till Frankfurt i Tyskland.


Utställningen By visar sagofigurer i tredimensionella miljöer, animationer och originalteckningar av nio finlandssvenska konstnärer. En av dem är bildkonstnär, sex illustratörer och två animatörer och alla gör bilder för barn.

Utställningens kurator och scenograf Bo Haglund säger att utställningen bjuder på ett äventyr för både barn och vuxna.

- Vi har byggt upp en utställning där vi presenterar finlandssvenska illustratörer och deras sätt att arbeta. Vi har arbetat i två år med det här konceptet och det har varit ganska mycket jobb på grund av att vi kommer att ställa ut på ganska många olika ställen, säger Haglund.


I oktober finns utställningen på bokmässan i Frankfurt am Main i Tyskland och efter det kommer den att flytta vidare.

Enligt Sabina Westerholm, vd för Pro Artibus, försöker man få utställningen till så många ställen som möjligt.

- Kanske några ställen i Tyskland och sedan möjligtvis Norge och Sverige och sedan Österbotten i Finland. Efter det kommer den sakta söderut igen, säger Westerholm som är väldigt glad över att Pro Artibus fått dessa nio konstnärer till Elverket i Ekenäs.

Utställningen är öppen fram till den tredje augusti.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland