Hoppa till huvudinnehåll

Pukki nätade – och fick beröm

Teemu Pukki, hösten 2013
Teemu Pukki har fått nöta mycket bänk denna säsong men visade nu framfötterna. Teemu Pukki, hösten 2013 Bild: Brian Stewart / EPA / All Over Press celtic

För första gången på länge fick Teemu Pukki på onsdagskvällen chansen från start när de redan klara skotska ligamästarna Celtic gästade St. Johnstone. Och han tackade för förtroendet genom att vara Celtics bästa spelare.

Resultatet i matchen var inget vidare för Celtic som fick nöja sig med oavgjort 3-3 borta mot mittenlaget St. Johnstone, men för Pukki var kampen ett stort steg framåt.

Pukki har haft en jobbig säsong och inte fått mycket spelminuter på sistone, men på onsdagskvällen valde Celtictränaren Neil Lennon att starta med finländare på topp – och Pukki tackade för visat förtroende.

I den 70:e minuten förde Pukki upp gästerna i en 2–1-ledning, när han behärskat bredsidade in ett lågt inlägg. Målet var Pukkis sjunde för säsongen i den skotska ligan.

Pukki, som spelade fulla 90 minuter, var därtill inblandad i situationen som gav Celtic en straff i början på andra halvlek och valdes på Celtics webbplats till lagets bästa spelare.

– Med tanke på att det var första matchen från början till slut på länge gick det bra. En match kvar i serien, sedan får man från och med måndag börja förbereda sig för kommande landskamper, säger Pukki till Ilta-Sanomat.

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport