Hoppa till huvudinnehåll

Tali golfbana lämnas i fred tills vidare

Tali golfbana grundades år 1932.
Tali golfbana grundades år 1932. Bild: YLE tali golf

Det var med en knapp majoritet som Helsingfors fullmäktige på måndag röstade ner Sami Muttilainens (Vf.) förslag om att göra Tali golfbana till ett bostadsområde. Trots beslutet är bostadsplanerna inte ett avslutat kapitel.

Enligt dem som var emot Muttilainens förslag försvåras byggande på området av att jordmånen är lerig. Dessutom ligger golfbanan i ett område som är känsligt för översvämningar. Flera passade också på att lyfta fram den anrika golfbanans naturvärden.

Enligt Muttilainens förslag skulle banan rymma omkring tusen bostäder.

Bostadsområde kan bli verklighet

Det är Helsingfors golfklubb som hyr Tali golfbana av staden. Kontraktet löper ut år 2034. Nu är det oklart vad som händer med området efter att hyresavtalet tar slut.

De grönas Otso Kivekäs presenterade nämligen en kläm om att planeringen av ett bostadsområde ska genomföras så att det finns en färdig byggnadsplan för området när golfklubbens hyresavtal löper ut. Klämmen godkändes med rösterna 46 mot 16.

Golfbanan grundades år 1932.

Läs också: Ett steg närmare bostäder på Tali golfbana

Läs också