Hoppa till huvudinnehåll

Innoaura till NordicEdu i Åbo

Linda Huunonen, Tatu Laine och Tomi Kokkonen.
Linda Huunonen, Tatu Laine och Tomi Kokkonen. Bild: Antti Vaalikivi nordicedu

Det är spelföretaget NordicEdu i Åbo som tar emot årets Innoaura-pris. Företaget har i tre års tid utvecklat innovativa utvecklingsspel för barn och unga.

Tävlingen Innoaura arrangeras årligen och finns till för att stöda Egentliga Finlands kreativa branscher. Priset ges till det företag i regionen med mest kreativitet eller kreativ potential. Tävlingen ordnas av Egentliga Finlands förbund och vinstsumman är 8000 euro.

Vinnaren i årets omgång offentliggjordes under Egentliga Finlands förbunds Europadagsmottagning i Åbo Akademis studenthus på fredagen.

- NordicEdus spel förenar traditionell utbildning med modernt programmerings- och spelkunnande. Genom att förena gammalt och nytt kan Finland hitta nya tillväxtföretag. Finlands utbildningssystem förväntas bli en märkbar exportprodukt, därför har NordicEdus affärsverksamhet enorma möjligheter, motiverar juryns ordförande, Turun Sanomats nyhetschef Veijo Hyvönen juryns val.

NordicEdus kreativa direktör Tatu Laine ser en stor potential i att förena kreativa och traditionella branscher.

- Det är en stor ära att få ett erkännande och pris för vårt arbete, detta hjälper oss att vidare utveckla vår kompetens. Vår mission är att omvandla tråkigt till roligt, säger Laine

Till företaget hör även vd Tomi Kokkonen och AD Linda Huunonen.

Ett av spelen som NordicEdu utvecklat är Mathesis, en spelapplikation i matematik. Spelet innehåller över 25 kapitel högstadiematematik och är ett alternativ till skolböcker. NordicEdu har också tillsammans med förskollärare i Åbo utvecklat det populära ABC-spelet Molla, där barn lär sig att rita bokstäver. I början av detta år utvecklade företaget ett undervisningsspel i engelska språket, som väckt intresse bland annat i Kina.

I år deltog 26 företag i Innoaura-tävlingen, vilket är klart fler än i fjol. Juryn är nöjd över att många unga företag deltog.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland