Hoppa till huvudinnehåll

FC HIK föll mot MPS/Atletico Malmi

FC HIK - MPS/Atletico Malmi 12.5.2014
Gästernas målvakt Eelis Rantala täcker hemmaanfallaren Vincent Emekas försök. FC HIK - MPS/Atletico Malmi 12.5.2014 Bild: Yle/ Bubi Asplund fotbollsspealre

Hangölaget FC HIK åkte på säsongens första förlust i sin hemmapremiär i herrarnas fotbollstrea på måndagen. MPS/Atletico Malmi från Helsingfors var bättre med tre mål.


Slutsiffrorna på Rukki Arena i Hangö blev 0-3 (0-2).

Matchen bjöd inte på några som helst fotbollsfinesser. Den bjöd inte heller på särskilt många målchanser. Den bjöd på hårda mittfältsdueller, många felpassningar och, mycket gnäll och tjat.

Den fina gräsplanen var aningen hal, vilket dessutom gjorde det ännu svårare att åstadkomma fina kombinationer och anfall. Matchen spelades också i en rätt tät dimma, som faktiskt blev tjockare mot slutet av matchen.

I början förde hemmalaget spelet och rullade boll rätt så behärskat i ungefär 25 minuter. Vid 27 spelade minuter fick gästerna en hörna som Pauli Saastamoinen slog. Hörnan var närmast perfekt, liksom också Akan Okomohs nick i det bortre hörnet. Hangömålvakten Cesar Cruz var helt chanslös.

En knapp kvart senare, eller några minuter före pausvisslingen fick gästerna ett gratisläge efter ett missförstånd i hemmaförsvaret. Pauli Saastamoinen frispelade Jukka Haarala som avslutade säkert.

Hicken anföll

Den andra halvleken började ungefär som den första hade gjort. Hicken hade bollkontrollen och Helsingforslaget försvarade. MPS hade ett utomordentligt mittbackspar i Akan Okomoh och Niko Lempinen. FC HIK:s Vincent Emeka stångades med dem flere gånger och blev varje gång tvåa.

Emeka jobbade bra och löpte mycket, men resultatet var väldigt magert. I FC HIK är det svårt att hitta någon spelare som skulle överträffa de andra om inte sen vänsterbacken Marko Lahti gjorde det. FC HIK får nog förbättra sitt spel avsevärt om man vill ta poäng i fredagens match SAPA i Helsingfors.

Det lovade i och för sig Hangölagets Alexander Österlund att man ska göra.

- Jo, nu kommer vi över det här. Nu vet vi hur det känns att förlora så nu kan vi sluta med det, sade Österlund.
Han medgav att hemmapremiärsnervositeten kunde ha varit den största orsaken till den tama uppvisningen.

- Stämningen var nog lite spänd i omklädningsrummet före matchen, så kanske det ligger något i den förklaringen, funderade Österlund.

Matchens sista mål kom på stopptid efter en kontring där Niko Putkonen lobbade bollen från 25 meters avstånd i Hickens tomma bur.

FC HIK: Cesar Cruz: Marko Lahti; Herve Tionang, Allan Souza, Walter Gustafsson (85 min Linus Sandblom); Patrik Lahti, Tom Enberg, Kristian Fast (81 min Miki Olin), Andreas Björkqvist; Alexander Österlund, Vincent Emeka.

MPS/Atletico Malmi: Eelis Rantala; Niko Ruokolainen, Akan Okomoh, Niko Lempinen, Jani Hannula; Jani Putkonen, Miro Rissanen, Pauli Saastamoinen (79 min Joonas Peltonen), Antti Nurkka (85 min Timo Kinnunen); Janne Hampaala (57 min Ville Ruuska), Jukka Haarala.

Läs också