Hoppa till huvudinnehåll

Sångtävling med syskonen Furu

Syskonen Furu drar långa toner.
Syskonen Furu drar långa toner. Syskonen Furu drar långa toner. Bild: YLE / Ann-Catrin Granroth charlotta furu

I vår serie om syskonkärlek har turen kommit till de musikaliska syskonen Furu. Fredrik "Feeki" är ett bekant ansikte från den finlandssvenska musikscenen sedan många år, och Charlotta är hans sex år yngre syster. Vem tror ni kan hålla en ton längst?

Syskonkärleken är den bästa kärleken. Här får du höra hur tight Fredrik Furu och hans syster Charlotta Furu är. Vem snarkar mest och vem är lite flummig? Blir ett musikaliskt samarbete någonsin aktuellt? Vem fick egentligen en tegelsten i huvudet? Svaret på frågorna hittar du ljudklippet.

Vi passade så klart också på att utmana syskonen i en liten sångtävling. Vem tror ni kan hålla en och samma ton längst?Fredrik är även aktuell som artist i Yle5:s programserie Nästan Unplugged där finlandssvenska artister porträtteras live på Alexandersteatern i Helsingfors. I Fredriks program medverkar även gästartisterna Jack Vreeswijk, Johanna EstHer och Jennie Storbacka. Nästan Unplugged spelas in i maj och sänds under vinterhalvåret 2014-2015.

Tidigare har de här syskonparen fått visa vem som är boss:

Systrarna utmanas i jägarställningen
Systrarna duellerar i jojk
Bröderna Beijar bryter arm
Fotboll med bröderna Linman
Ringkastning med systrarna Hjerpe
Elstötstävling med Ronya och Frida
Käpprally med bröderna Strandvall