Hoppa till huvudinnehåll

Jylhä ny chefstränare för skidlandslaget

Reijo Jylhä
Reijo Jylhä Reijo Jylhä Bild: Lehtikuva reijo jylhä

Det blir Reijo Jylhä som tar över som chefstränare för det finländska skidlandslaget. Eero Hietanen blir ny träningschef.

Reijo Jylhä och Eero Hietanen kommer att ansvara för det finländska skidlandslaget under de kommande fyra åren. Jylhä tar över uppgiften som chefstränare efter Magnar Dalen. Jylhä är sedan tidigare bekant med uppgiften eftersom han fungerade som chefstränare mellan åren 2001 och 2006. De senaste åren har Jylhä varit idrottskoordinator vid Lapplands Idrottsakademi.

Jylhä och Hietanen har klara riktlinjer för hur man ska arbeta i framtiden. Den nya verksamhetsmodellen ska ge mer samarbete och resurser ska användas på ett annat sätt. Chefstränaren kommer att ansvara för A-landslaget samt också utveckla träningen för de andra landslagsgrupperna.

- Idrott är inte en enmans-, tvåmans-, eller tremans-show. Det viktiga är att skapa ett bra lag. Vi har kunskap som inte utnyttjats, säger Jylhä i förbundets pressmeddelande.