Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Fannys blogg - maj 2014 (forts)

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.
Ronja som har huvudrollen i serien Fanny. ronja

Fannys blogg - april 2014

fredag 16.5 - fannys webcam

Erika va int i skolan idag, undrar va dom tänkt göra med mig...

lördag 17.5 - Mamma är klok.

Hej! Jag och mamma har gått och vandrat i skogen idag. Vi hade korv med oss som vi grilla och så prata vi om deras skilsmässa och sånt. Först sa jag åt mamma att dom var dumma och egoistiska och bara tänkte på sig själva.

Så sa mamma att dom hade mått jätte dåligt av att jag påverkades av det, men att dom inte kunde göra något annat och dom var helt säkra på det. Dom hade ju varit tillsammans sen gymnasiet, bara 6 år äldre än vad jag e nu. Och man förändras ju ganska mycket på så många år. Hon sa att dom nog tycker om varandra ännu och kommer alltid att vara vänner, men att dom inte kan vara gifta eller bo ihop.

Efteråt berätta jag åt mamma om allt det där med Annika och Erika och hon sa att hon var stolt över mig och att dom flesta inte vågar säga emot folk som dom. Hon sa att hon också hade blivit mobbad av några tjejer då hon gick i skolan. Till slut så bytte hon skola. Hon sa att livet är fyllt av sådana saker, orättvisa saker och dumma människor, men att det är det som gör en klok, att få uppleva sådana saker.

söndag 18.5 - fannys webcam

Anja e kiva, men hon e liksom int Ellen..

måndag 19.5 - KRIS!

Jag och Anja satt och gjorde vår matteläxa, så kom rektorn in och sa att jag skulle följa med henne. Trodde jag skulle svimma - jag visste ju att det hade med torsdagen att göra.

På rektorns rum satt Erika och hennes pappa, ingen av dom hälsa på mig. Erika hade solglasögon på sig. Rektorn sa "Fanny, det här är mycket allvarligt", åh, jag rodna och ville bara dö. Erika hade tydligen fått en skada i ögat så hon måste ligga i ett mörkt rum hela helgen. Dom stirra på mig alla tre, ville att jag skulle be om ursäkt. Jag bara stirra ner i golvet och kände att jag inte ville be om ursäkt, tyckte hon förtjänade det.

"Fanny, vad har du att säga om den här saken?" sa rektorn. Ingenting, sa jag. "Du vet väl att vi måste kontakta dina föräldrar? sa rektorn. Ja, sa jag. "Vi tolererar int att elever skadar andra elever på skolan eller utanför skolan". Nej, sa jag. Det var helt jätte hemskt. Hon har säkert redan ringt till mamma.

måndag 19.5 - Åh..

Mamma blev först rasande. Hon sa att jag måste tänka efter innan jag gör någonting, att nu har jag i alla fall förstörd det för mig på den skolan och att det hade varit fruktansvärt pinsamt att snacka med rektorn om det här och att hon skämdes över mig ...

jag visste int va jag sku säga. Jag hade gjort det, jag hade skadat Erikas ögon, men jag kan ju inte ändra på det. Mamma vet ju att dom varit elaka mot mig, hon menar att man ska tala ut om problem och inte ta till våld. Våld och våld, hårspray är ju inte precis våld tycker jag.

Jag kan ju inte "snacka" med Erika och Annika, det går ju bara int. Men det förstår int mamma. Jag önskar jag kunde radera de sista veckorna från mitt liv.

tisdag 20.5 - Vuxna fattar int nå.

Mamma och jag var hos rektorn idag. Jag hade varit vaken hela natten och tänkt. Jag vill inte vara en skvallrare, det är det värsta som finns. Men så tänkte jag att om jag int berättar för mamma och rektorn hur det var så kommer ingen annan att göra det heller och dom tror att jag är elak och dum, som förstör för mig själv så där.

Så jag berättade allt och sa att jag ville byta skola.

Rektorn sa att hon sku tala med Atte om det här. Hon sa att det är synd om Annika och Erika som beter sig så där mot andra. Jag är så trött på att vuxna tycker synd om sådana som är elaka.

Hur som helst, jag tror dom förstod hela grejen till slut. Atte bestämde att han och jag och Annika och Erika skulle stanna och tala efter skolan. Atte sa något bla bla bla om respekt och om att tänka på hur andra har det och sånt, men Annika och Erika bara stirra hatfullt på mig och jag stirra på dem. Så går det då man "talar ut".

onsdag 21.5 - fannys webcam

Ellen ha gjort slut med Simon!

onsdag 21.5 - Pappa!

En bra sak, pappa kommer nästa vecka!!! Mamma har fått ett jobb, så hon måste resa bort, äntligen ska hon få ett skådespelarjobb. Bara en vecka alltså och så kommer pappa och ska vara här heeela veckan!

torsdag 22.5 - fannys webcam

Jag har inga kivoga sommarkläder som passar mig nåmera...

fredag 23.5 - Miksu och paj!

Hej! Vi hade så kul med Miksu och mamma igår. Miksu är superkiva! Vi åt tacos och sen titta vi på film. Miksu berätta att Annika och Erika brukade vara supertysta och nördiga typ på ettan till trean och att dom sen börja sminka sig supertidigt för att dom blev retade av dom på femman.

Ska träffa Miksu igen ikväll, vi ska baka paj hemma hos mig.

lördag 24.5 - Glass!

Idag for jag till stan med Miksu, hon sku köpa kläder, hon hade fått helt massa pengar av sin mamma, hennes mamma tyckte hon int kunde gå omkring i trasiga kläder. Men jag vet att Miksu har trasiga kläder med flit, det e ju hennes stil liksom. Vi åt glass också!

söndag 25.5 - Mamma e mysig.

Idag sov jag jättelänge och så åt vi frukost framför TV:n med mamma. Fast mamma kan vara lite störande ibland så kan hon också hitta på roliga grejer, äta frukost framför TV:n :) Mammas flyg far i morgon tidigt på morgonen, så sen då jag kommer från skolan så e pappa här!

Miksus mördarmin

Skip Instagram post

View this post on Instagram

😱

A post shared by ❤️Fanny ❤️😜Följ min blogg! (@fannyylefem) on

måndag 26.5 - Rätt åt Annika och Erika!

Åh! Det va så bra idag! Atte sa att nu MÅSTE vi planera vårt uppträdande på vårfesten. Ingen hade riktigt någå förslag så då kom Atte med förslag, en hel del töntiga såna.

Nå, den enda saken som va bra va att ingen ville sjunga Summer loving från någon Grease-musikal (Attes favorit tydligen), men jag och Anja hade redan gått med på att läsa en dikt och några andra sku sjunga någon tråkig sång, så dom enda som va kvar som int hade något program va Annika och Erika, och GISSA VAD! Dom måste klä ut sig!

haha! Jag kunde nästan int hålla mig för skratt.

Tova

Tova i min klass
Skip Instagram post

View this post on Instagram

Tova i min klass

A post shared by ❤️Fanny ❤️😜Följ min blogg! (@fannyylefem) on

tisdag 27.5 - Haha, Annika blir en pojke!

Idag öva Anja och jag på vår dikt , det e egentligen en sång, spegling heter den. Men vi ska läsa den istället som en dikt, den e lite svår att sjunga. Atte hämta kläder åt Annika och Erika, dom såg SÅ bra ut och Annika måste vara en pojke!

Pappa och jag hyrde film och jag fick godis, tror han vill liksom göra det extra speciellt då han e här. Men vi hade supermysigt i alla fall :)

onsdag 28.5 - Sommarlov snart!

Idag så pynta vi jumppasalen, den blev helt fin. Jag kan int vänta på sommarlov!!!!! SNART!!! Då kan jag träffa Ellen en massa och pappa!! och äta glass och sova länge och simma! Det finns en badstrand nära stan, Sandudd heter den visst. Mamma sa att vi ska fara dit!

fredag 30.5 - fannys webcam

Sommarlov!!!!!!!

lördag 31.5 - Strutsfotboll!

Miksu och jag visste inte helt va vi sku göra idag, så vi gick till fotbollsplan bakom höghusen, där spela nån från vår skola, så vi spela med dom en stund.

De va kul, men så blev nån av killarna sura för att nån av tjejerna va så dålig (inte jag som tur, jag gillar fotboll!), så föreslog någon att vi skulle spela strutsfotboll, man lägger liksom papper på sidan om ögonen så man bara kan se framåt.

Det är nästan omöjligt att spela fotboll då man inte kan se åt sidan! Det var SÅ kul! Vi skratta en massa och ingen va sur mera, bara superfjantiga och på gott humör. De ska ni prova på!

>>>> fortsätt till nästa sida