Hoppa till huvudinnehåll

Virka accessoar av glasögon

Lees gröna accessoar.
Lees gröna accessoar. Bild: YLE/Strömsö accessoar,glasögon,lee esselström,restgarn,solglasögon,strömsö,virka,återvinn

Camilla, Jim och Lee utsatte varandra för en utmaning där de skulle handla material från loppis till varandra. Jim köpte bland annat ett par gamla solglasögon till Lee som hon gjorde om till en häftig accessoar genom att virka in bågarna.

I videoklippet intill återanvänder Lee några av de inköp Camilla och Jim gjorde på loppis. Hon inleder med att dekorera ett par gamla solglasögon och fortsätter med förvandla en gammal tavelram till häftig anslagstavla.

Du behöver:

gamla glasögon / solglasögon
virknål som passar garnet
restgarn

Gör så här:

1. Ta loss glasen.
2. Börja med luftmaskor och virka sedan fasta maskor så att det blir en lapp som räcker runt skalmarna. Öka där det behövs och anpassa efter dina bågar. Här började Lee med fyra luftmaskor. Lee virkade tre lappar, en lång smal som räckte runt själva glasfästet och en för vardera skalmen.
3. Lägg den virkade lappen runt skalmen och sy fast med samma garn så att sömmen ligger mitt på insidan av skalmen. Fortsätt så att du syr fast delarna i varandra och täcker in hela glasögonbågen.

 • Regeringen Sipilä förhandlar

  Regeringen får tre nya ministrar

  Regeringen ännu i sega förhandlingar.

  Regeringen har beslutat att utöka antalet ministrar. Enligt uppgifter till Yle ökar antalet ministrar med tre, från 14 till 17. Se regeringens presskonferens direkt på Arenan ungefär kl. 22

 • Sami Mutanen tacklar Kristian Kuusela

  Mutanen åkte på matchstraff – Tappara har guldläge

  Tappara har vunnit tre matcher i rad.

  Tappara vann den femte finalmatchen och har nu allt i egna händer gällande guldet. Det största samtalsämnet i den femte finalen var ändå Sami Mutanens matchstraff i den första perioden.

Nyligen publicerat - Hobby och hantverk

 • Grön och vit assiett på pinne i blomrabatt med texten 'Stjärnflocka' skriven tvärsöver.

  Trädgårdsskyltar för minnet och sinnet

  Gamla tallrikar blir skyltar i blomrabatten!

  Minnet är, som vi alla vet, lätt förgängligt. Ska vi försöka komma ihåg vad vi planterade i trädgården förra sommaren, ja då kan det ofta bli svårt. Om vi nu inte föredömligt nog gjort små skyltar som stöd för minnet.

 • Symaskin, nåldyna, klänningar och kjolar.

  Lär dig sy kläder själv - Lees samlade länkar

  Massor av tips för dig som vill sy kläder.

  Här finns allt du behöver veta för att sy kläder själv. Tips på hur man hittar och ritar mönster. Sömnadstrix och anvisningar för både tröjor, byxor, kjolar och klänningar.

 • Två randiga kjolar upphängda på en vägg.

  Sy kjol till liten och stor

  Samma mönster i dockstorlek eller XXL.

  Här lär vi dig knepen för att snabbt och enkelt göra sommarens skönaste kjol själv. Allt du behöver veta är två matematiska räknesätt så sitter kjolen perfekt oberoende om du syr till en liten docka, ett barn eller vuxen.