Hoppa till huvudinnehåll

Alfred Backa gör comeback

Alfred Backa.
Alfred Backa. Alfred Backa. Bild: Yle/Kati Enkvist backa

På lördag ställer sig Alfred Backa på scenen igen. Det är inte längesedan sist. Han kom nyss hem från en turné i Storbritannien men den här gången är materialet alldeles nytt. 90-talsnostalgi är temat för showen "När jag var ung" vid Kvevlax UF.

Det har varit en sömnlös natt för Backa. Det är lite mera än ett dygn kvar innan han ska göra, vad han kallar, sin "comeback". Men egentligen har han inte slutat uppträda. Han har bara inte gjort det här i krokarna.

- Jag har varit på en liten turné i Leeds, Manchester och London. Sedan var jag på väg hem igen men beslöt mig för att stanna i Göteborg och Stockholm och uppträdde lite där också. Det var intensivt med en ny publik och fanns så många nya människor att försöka driva med. säger Alfred och skrattar.

Men att driva med folk gör bara Alfred när han uppträder, Han är ingen elak typ och lider ibland av social ångest.

- Att prata med folk är är skrämmande, att prata i telefon är skrämmande. Att stå på scenen är också skrämmande men på ett helt annat sätt. Då pratar man med så många på en och samma gång.

Och på lördag är det dags igen. Alfred Backa uppträder med sin show "När jag var ung" vid Kvevlax UF klockan 19.

Läs också